Inner Reflection

  • yleiskuva60 työntekijää
  • kansalaisjärjestö
  • työllistää heikossa taloudellisessa asemassa olevia naisia
  • käytössä olevat raaka-aineet: puujauheet, eteeriset öljyt, käsintehty paperi
  • käsityötekniikat: perinteinen suitsukkeen valmistus

Inner Reflection on saanut alkunsa 1990-luvun puolivälissä perustetusta nahkatuotteita valmistavasta yrityksestä. Yritys ei kuitenkaan menestynyt ja nahkatuotteiden valmistuksen sijaan se siirtyi vähitellen kynttilöiden ja suitsukkeiden tuotantoon. Aluksi Inner Reflection työllisti 4-5 naista, jotka opettelivat kynttilänteon alusta asti itse. Nykyisellään IR työllistää 55 naista sekä viisi miestä. Työntekijäksi otetaan ensisijaisesti ihmisiä, joilla ei ole riittävää toimeentuloa perheidensä elättämiseen.

Rani, käsityöläinen

Rani on työskennellyt Inner Reflectionissa 12 vuotta. Hän on käynyt koulua kahdeksan luokkaa, eikä tehnyt koskaan aikaisemtyöntekijämin töitä. Rani on ollut naimisissa, mutta eronnut puolisostaan ja muuttanut takaisin omien sukulaistensa luo. Inner Reflectionissa hänellä on kokoaikatyö paperituotteiden kokoajana ja pakkaajana. Ranin vanhemmat ovat kuolleet, eikä hänellä itsellään ole lapsia. Hän asuu veljensä ja sisarensa kanssa lapsuudenkodissaan. Rani ei kuulu ammattiyhdistysliikkeeseen. Jos työntekijöille tulee ongelmia tai he ovat tyytymättömiä, he puhuvat suoraan johdolle ja kokevat tulevansa kuulluiksi. Rani haaveilee perustavansa joskus oman karkkikaupan.

Kasvavaa tuotantoa

Inner Reflectionin kaikki työntekijät oppivat jokaisen työvaiheen kolme kuukautta kestävän koulutuksen aikana. Organisaatio on antanut koulutusta myös muille huono-osaisille ryhmille, kuten tsunamin uhreille ja vammaisille lapsille. Päätökset tehdään viikoittaisissa kokouksissa, jotka työntekijät organisoivat itse ja joihin jokaisella on oikeus osallistua. Kuukaudessa on 26 työpäivää. Työntekijöiden kaikki terveyskulut maksetaan. Tällä hetkellä töitä on ympäri vuoden ja tilaukset kasvavat koko ajan.

IR valmistaa kynttilöitä, suitsukkeita ja paperituotteita. Paperi on käsintehtyä ja se ostetaan Vijayawadan kaupungista pienestä tehtaasta, joka on ollut lopetusuhan alla.

Suitsukkeen valmistus

Suitsukkeiden perusmassa valmistetaan viidestä eri puujauhosta ja hiilestä. Perusmassa sekoitetaan veteen ja vaivataan muovailtavaksi. Aromaattiset öljyt lisätään joko suoraan seokseen tai sivellään valmiiden suitsuketikkujen päälle myöhemmin. Suitsuketikut syntyvät pyöräyttämällä massaa vähän kerrallaan bambutikun ympäri.

Suitsukekartiot painellaan käsin metallimuottiin. Suitsukkeiden annetaan kuivua vuorokausi, minkä jälkeen ne ovat valmiita pakattavaksi. Inner Reflection on panostanut tuotteidensa kauniiseen paketointiin ja tuotemerkkien kehittämiseen, sillä suitsukemarkkinoilla on kova kilpailu, jossa erottuminen on tärkeää.

 

Takaisin Fair Giftin tuottajiin.