South Indian Tribal Artisan Welfare Trust

South Indian Tribal Artisan Welfare Trust (SITAWT) kouluttaa ja työllistää vaghireja, Intian perinteistä mustalaisheimoa. SITAWT kouluttaa vaghireja tekemään uusia malleja perinteisestä käsityöstä ja markkinoi tuotteita sekä kotimaahan että vientiin. Maailmankauppa Juuttiputiikki tuo SITAWTin koruja maahan Fair Gift -yhtiön kautta.

Chennai,, Gipsy Beads 014SITAWT:n korupajat sijaitsevat Chennaissa, Villupuramissa, Cuddaloressa, Trichyssä ja Thiruppatturissa. Korut tehdään pujottamalla erilaisia ja erivärisiä helmiä lankaan: vientiin meneviin koruihin käytetään puuta ja kotimarkkinoille halvempia materiaaleja, muovia ja lasia. Materiaalit hankitaan, jos mahdollista, muilta reilun kaupan käsityöryhmiltä.

Työpäivät SITAWT:ssa ovat kahdeksantuntisia ja työviikot intialaiseen tapaan kuusipäiväisiä. Kun tilauksilla on kiire, tehdään ylitöitä ja saadaan ylityölisät. Vuotuiset palkankorotukset ovat normaalisti noin 10 prosenttia, mutta mikäli tilaustilanne on erityisen hyvä, palkankorotus voi olla kaksi kertaa suurempi.

Lue lisää Maailmankauppalehden 2/2012 artikkelista ”Maankiertäjien korut”.

Takaisin Fair Giftin tuottajiin.