Yhdistys

Maailmankauppa Juuttiputiikki on Pohjois-Suomen Pääskyt ry:n ylläpitämä reiluun kauppaan keskittynyt putiikki. Pohjois-Suomen Pääskyt ry on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, ja sen toiminnan tavoitteena on edistää sosiaalista ja taloudellista tasa-arvoa maailmanlaajuisesti. Juuttiputiikki on Suomen vanhin maailmankauppa. Se avasi ovensa huhtikuussa vuonna 1978.

Pohjois-Suomen Pääskyt ry pyrkii edistämään ihmisten välistä tasa-arvoa käymällä reilua kauppaa pienten tuottajaryhmien kanssa. Juuttiputiikilla on kauppakumppaneita Intiassa ja Bangladeshissa. Kaupankäynnin lisäksi Pääskyt harjoittaa tiedotustoimintaa.

Pääskyjen toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Vapaaehtoiset voivat esimerkiksi pitää Juuttiputiikin pöytää erilaisissa myyjäisissä tai muissa tapahtumissa sekä osallistua toiminnan kehittämiseen ja reilusta kaupasta tiedottamiseen. Vapaaehtoiset ovat myös mukana tekemässä ulkomaantilauksia Intian ja Bangladeshin kauppakumppaneiltamme.

Yhdistyksen jäsenet osallistuvat luonnollisesti myös hallitustyöskentelyyn. Pohjois-Suomen Pääskyt ry:n hallitus valitaan yhdistyksen sääntöjen mukaan vuodeksi kerrallaan syyskokouksessa.

Tervetuloa mukaan toimintaamme!