Reilun kaupan viikko 23. – 29.10.2017

Erinomaista tänään alkanutta Reilun kaupan viikkoa! Käyhän raikkaan syysviikon kunniaksi tutustumassa verkkokaupastamme löytyviin lämmittäviin MESHin silkkihuiveihin.

MESH (Maximising Employment to Serve the Handicapped) on vuonna 1981 perustettu intialainen reilun kaupan järjestö, jonka tehtävänä on edesauttaa leprasairaiden ja vammaisten käsityöläisten työllistymistä Intiassa. MESHin 37 jäsenyhteisöön kuuluu tuhat käsityöläistä eri puolilla Intiaa. Järjestön käsityöläisistä 75 % on lepran vammauttamia tai leprasairaiden
jälkeläisiä. Vaikka lepra ei periydy, sen tuoma syrjitty asema siirtyy seuraavallekin sukupolvelle. Muiden työllistymisen esteenä voi olla HIV, kuulo- tai näkövamma, polion aiheuttama vamma tai jokin muu sairaus tai vamma. Käsityläisistä 65 % on
naisia. MESH on World Fair Trade Organization -järjestön (WFTO) jäsen ja toimii sen periaatteiden mukaisesti.

MESH:in tavoitteena on tuottajayhteisöjen jäsenten taloudellinen riippumattomuus ja sulautuminen ympäröivään yhteiskuntaan. Tämä voidaan saavuttaa tarjoamalla heille kokopäivätyötä,
koulutusta, terveydenhuoltoa ja muita sosiaalietuuksia.

Huivit, paksua silkkiä