Alkuvuoden 2020 tapahtumat

Pohjois-Suomen Pääskyt ry:n hallitus sekä aktiiviset juuttiputiikkilaiset ovat pohtineet paljon sitä, mikä yhdistyksemme rooli on tällä vuosikymmenellä. Viime aikoina paljon keskustelua herättäneet ilmastokysymykset ovat askarruttaneet myös Pääskyjen hallitusta. Ennen kaikkea mietimme, kuinka ilmastoystävällistä reilu kauppa on ja kuinka Pääskyt voisi osallistua ilmastotalkoisiin.

Näistä pohdinnoista syntyi ajatus kutsua Risto Isomäki vierailulle Ouluun. Toivomme vierailulta, paitsi vastauksia omiin kysymyksiimme, myös laajempaa kiinnostusta oululaisten parissa näille kysymyksille. Risto Isomäki saapuu maanantaina 10.2.2020 klo 18–19 Oulun kaupungin pääkirjaston tapahtumatila Laituriin (Kaarlenväylä 3, Oulu) kertomaan uusimmasta kirjastaan Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen. Nostamme esille useita Reiluun kauppaan liittyviä kysymyksiä. Tilaisuus on kaikille avoin.

Lounastarjoilu ja pop up –myynti pari viikkoa myöhemmin tarjoavat mahdollisuuden jatkaa keskustelua rennossa ilmapiirissä – jos siltä tuntuu. Siellä voi myös käydä vain syömässä lautasellisen keittoa ja/tai tehdä ostoksia. Lauantaina 22.2.2020 on Pääskyjen järjestämä tapahtuma seurakunnan monitoimitilassa, osoitteessa Isokatu 17, Oulu (käynti sisäpihan puolelta, Asemakadun kautta). Tapahtuman yhteydessä on Maailmankauppa Juuttiputiikin pop up –myynti klo 11–15 sekä Pääskyjen tarjoama keittolounas ja kahvit klo 12–14 . Lounaan ja kahvittelun lomassa klo 13 omaa kulutustaan kriittisesti tutkaillut Satu Lapinlampi on luvannut pohtia kanssamme kuluttajan näkökulmaa kestävään kehitykseen.

Lämpimästi tervetuloa tapahtumiin!